Dit zijn de 5 voordelen van offshore development 

Offshore development is een term die steeds vaker wordt gebruikt. Maar wat houdt deze term nu precies in? En waarom zou je het overwegen? In dit artikel ontdek je de 5 voordelen van hiervan. Op deze manier kun je bepalen of deze soort development iets voor jouw bedrijf is.

Offshore development bespaart veel kosten 

In de eerste plaats houdt offshore development in dat je IT-projecten uitbesteedt aan een externe partij. Dit kan binnen Europa zijn, maar ook verder weg. Het grootste voordeel van hiervan is dat het heel wat kosten kan besparen. Het uitbesteden van projecten aan een externe partij is namelijk een stuk goedkoper dan het inschakelen van interne middelen. Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen te behalen door voor deze soort development te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om je IT-project in India uit te laten voeren. Dankzij de lagere loonkost in India, bespaar je al snel 30% tot 40% op de totale kosten van het project. 

Je hebt toegang tot een grotere arbeidsmarkt 

Ook het feit dat je toegang hebt tot een grotere arbeidsmarkt is een groot voordeel van offshore development. Als je ervoor kiest om dit in te zetten, ben je niet langer beperkt tot de mensen die in jouw directe omgeving werken. Je hebt immers toegang tot een wereldwijde arbeidsmarkt. Dit betekent dat je makkelijker iemand vindt met de juiste vaardigheden en kennis voor jouw project. 

Wanneer jij slaapt, wordt er doorgewerkt 

Ten derde is offshore development een interessante optie wanneer je snel resultaat wilt zien. Dit komt omdat je externe partij niet afhankelijk is van jouw uurrooster. Wanneer jij ‘s avonds naar bed gaat, kan de externe partij gewoon doorwerken. Op deze manier kan het project sneller afgerond worden. Dit is ideaal als je binnen een bepaalde deadline moet leveren of als je snel resultaat wilt zien van het project. Doordat deze soort development 24 uur per dag door kan gaan, is het een snellere manier van werken waar je van profiteert.

Je maakt je bedrijf internationaal 

Verder is offshore development ook interessant voor bedrijven die internationaal willen groeien. Wanneer je dit inzet, maak je namelijk kennis met andere culturen en werkwijzen. Dit kan helpen om jouw bedrijf beter te positioneren op de internationale markt. Bovendien is deze vorm van development een goede manier om nieuwe markten te veroveren. Als je kiest ervoor om IT-projecten uit te besteden aan een land waar je zelf nog geen voet aan de grond hebt, open je de deuren voor nieuwe mogelijkheden. Dit kan helpen om jouw bedrijf verder te laten groeien door middel van het aantrekken van een PHP developer, een front end developer of een Full stack developer. 

Meer potentie voor innovatie 

Tenslotte is offshore development ook interessant voor bedrijven die meer willen innoveren. Dit komt omdat het uitbesteden van projecten aan externe partijen ook een goede manier is om intern te innoveren. Wanneer je ervoor kiest om dit in te zetten, heb je niet langer enkel de keuze uit mensen die werken in jouw directe omgeving. Je hebt immers toegang tot een wereldwijde arbeidsmarkt.