Het gebruik van wireless earbuds

Heb jij net je oortjes vervangen door de best wireless earbuds? Dat begrijpen we wel! Weg met dat vervelende snoertje waardoor je wel eens ergens aan blijft haken. Of die je altijd uit de knoop moet halen voordat je het kunt gebruiken. Slimme keuze om deze te laten vervangen door draadloze oordopjes. Je hebt hiermee meer bewegingsvrijheid en ze zien er ook nog eens goed uit. Dit artikel is voor iedereen die voor het eerst wireless earbuds gebruikt. We leggen je namelijk alles uit over het gebruik. Let op: het gaat om een algemene uitleg. Het is mogelijk dat een model of merk afwijkt van deze uitleg.  

Hoe werken ze?

Wireless is de Engelse vertaling van het Nederlandse woord ‘draadloos’. Zoals de naam al doet vermoeden, ontbreekt er dus een kabeltje en heb je 2 losse oordopjes. Deze koppel je aan je apparaat door middel van bluetooth. Hierdoor hoef je tijdens het gebruik geen rekening te houden met het kabeltje en heb je alle bewegingsvrijheid. Zo kun je dus eenvoudig en vrij genieten van jouw favoriete muziek of podcast. 

Hoe verbind je je wireless earbuds?

Nu je weet hoe het werkt, ben je er ook klaar voor om het zelf te verbinden. Hoe doe je dit dan? Allereerst schakel je de bluetooth in op jouw apparaat. Ga hiervoor naar de instellingen van je telefoon, computer of ander toestel. Vaak is bluetooth een van de eerste instellingen die je tegenkomt. Klik hier op en schakel de bluetooth in. Vervolgens moet je je wireless earbuds vinden in het bluetooth menu. Hiervoor moet je eerst de koppelingsmodus van je oordopjes aanzetten; dit doe je over het algemeen via een aan- en uit knop op de oplaad case of op de oortjes zelf. Vaak wordt met een licht-of geluidssignaal aangegeven of de koppelingsmodus aanstaat. 

Tot slot zie je dan het model, merk of de naam van je oordopjes op je bluetooth scherm verschijnen. Tik hierop om je apparaat te laten verbinden met je oordopjes. En voila: je kan van je favoriete muziek, video’s of podcasts genieten. 

Bij sommige merken of modellen is het mogelijk om je apparaat en wireless earbuds automatisch te laten verbinden. Hiervoor hoef je dan niet meer de bovenstaande handelingen uit te voeren. Om deze koppeling mogelijk te maken, hoef je ze dan alleen maar naast elkaar te leggen. Zo worden ze snel en eenvoudig met elkaar verbonden. 

Hoe laad je je wireless earbuds op?

Dit gaat door middel van de oplaad case waar je ze in kunt stoppen. Sommige oplaad cases dien je door middel van een kabel aan een USB lader of je computer te koppelen. Je oortjes laden dan in de case op. Tegenwoordig kun je ook je wireless earbuds via je case opladen zonder deze te koppelen aan een externe kabel of apparaat. Je hoeft de case dan alleen op een oplaadpunt te leggen. Een draadloze oplaadmat of houder bijvoorbeeld. Deze manier van opladen is iets minder gebruikelijk, maar zal zeker normaler worden in de toekomst.